Maicroft, coś mi sie zdaje ze az tak mądre nie są - oliwe zmieniałem 8500kkm a mam teraz 14500kkm w sumie świeży a na szmatce jak sprawdzam nie jest czarny , a wręcz brazowy ....
[O2] Zaświeciła sie żółta kontrolka oliwy.......?????
Zwiń
X
-
Maicroft, te oktawie są na zmiennym okresie przeglądów, więc jeżeli ten czujnik sprawdzał by jakość oleju to wyświetlał by się również komunikat o przeglądzie. (zresztą można sobie to sprawdzić samemu na liczniku przytrzymując chwilkę pokrętło od przebiegu dziennego). Możliwe że się "przywiesił" i wykasowanie błędu pomoże. W najgorszym wypadku wymiana go.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Maicroft, tak z ciekawosci powiem Wam bo byłem dziś na jeździe testowej VW T5 i facet powiedział , że wersjach 2,5 TDI i w najlepszych wersjach komputer Sam Ci mówi kiedy masz pojechać . Facet zrobił już 30 tys i jeszcze mu kontrolka na szafie nie pokazała , żę musi jechać na zmianę oliwy bo nie było go w serwisie :shock:
Taki OTByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Wczoraj przez ten mróz i u mnie zapaliła sie żółta kontrolka....stan oleju ok - od góry 2-3 pole kreskowe sie pokazywało. Całkowiecie wyszedł mi z głowy ten wątek, ze trzeba otworzyc i zamknac maske....po po dolaniu ciutki oliwki kontolka nie zgasła....az mi lekkawo cisnienie skoczyło...powodem była nie zmaknieta maska.... ops: Teraz juz jest wszystko oki - tylko wydaje mi sie, ze przy takim stanie "oliwki" to jeszcze żółta powinna sobie poczekac na wyskakiwanie na zegarach
Komentarz
-
Komentarz